Průvodce bezobalovými obchody — Praha: Kohoutek ve Dvoře

Půvabný malinký obchod s bezobalovou kosmetikou Kohoutek ve Dvoře, který na vás dýchne svojí útulností. A jeho milá majitelka Hanka, která vás jím ráda provede.

Praha — Kohoutek ve Dvoře

Dvůr Kobylisy, místo, kde slovo komunita dostává přesně svého významu. Místo, kde hned vedle rušné ulice velkoměsta vstoupíte do světa, kde jsou si lidé tak nějak víc blíže. A přesně na tomto místě se nachází malý obchůdek s bezobalovou a přírodní kosmetikou nesoucí název Kohoutek. V něm zapomenete na čas a ponoříte se do tajů, vůní a krásy opravdu kvalitní kosmetiky.
Obchod Kohoutek ve Dvoře najdete na adrese Klapkova 1035/28. Na tuto adresu se dostanete prakticky vším, co po Praze jezdí. Název Kobylisy nese stanice metra, zastávka tramvaje i zastávka autobusu pražského MHD. Chybí snad už jen heliport. Nedá se ani říct, že všechny tyto zastávky jsou co by kamenem dohodil, jsou totiž blíž, prakticky přes cestu. Pokud jste obyvatelé Prahy, tak tato skutečnost znamená, že jet sem autem postrádá smysl. Jistě, zaparkovat se v blízkém okolí dá, ale spojů MHD sem jede velké množství, ze všech směrů.

Kohoutek vás k sobě úplně přiláká svojí útulností.

Leč malý, tak plný výborných výrobků.

Sortiment

Výborné využití prostoru dělá i z malého Kohoutku ve Dvoře prodejnu, kde koupíte prakticky vše pro péči o sebe i o vaši domácnost. Majitelka Hanka se snaží sortiment i obnovovat a hledat novinky. Zaujmout by vás tak mohly například mýdla, která vyrábí Mýdlárna Rubens a dostanete je právě v tomto obchodě. Takových výrobků je v obchodě povíc a u některých je Kohoutek prakticky jediný kamenný prodejce.
Péče o tělo

Vybrat si můžete z výrobků, které vám poskytnou péči o celé tělo od hlavy až po paty. Pro vlasy mají v Kohoutku vlasové šampony, kondicionéry, ale i zábal nebo barvu. Tělo můžete rozmazlovat některým z mýdel, olejů nebo si udělat dokonalou koupel se šumivou bombou do vany. Nechybí ani deodoranty. O pleť se vám postarají kvalitní oleje a krémy. Na výběr je z několika zubních past jak pro dospělé, tak i děti. Dětský sortiment prolíná i všechny další zmíněné kategorie zboží.

Drogerie

Drogistické zboží, primárně značek Sonett a Tierra Verde, je zastoupeno vším, co moderní domácnost potřebuje. Čistící prostředky, prací gely a prášky, gely na nádobí, ale také leštidlo do myčky. Toto vše lze koupit na váhu. Pro úklid domácnost jsou v sortimentu také pomůcky jako různé kartáče či WC štětka.

Domácnost

Do ekologické a bezodpadové domácnosti toho je v Kohoutku ještě více. Látkové sáčky, ubrousky a tašky. Z nerezu brčka či láhve. Samozřejmostí v bezobalovém obchodě je možnost zakoupení znovunaplnitelných lahviček s rozpračovačem, dávkovačem nebo třeba jen víčkem. Velký výběr je v sortimentu hygienických potřeb.

Celkově je sortiment v obchůdku široký. Za velkou výhodu považuji, že obchod nabízí výrobky jak pro ženy, tak i pro muže, a v opravdu velkém množství i pro děti. Dámy se tak nemusí bát vzít své partnery vzít do tohoto obchodu. Vyberou si i oni. Sortiment je vyvážený a primárně bezobalový. Dají se nakoupit i věci v obalech, většinou recyklovatelných a ekologických. Tento sortiment je téměř výhradně přírodní, ekologický a šetrný. V kombinaci s výše zmíněným stylem balení stojí určitě za zkoušku i pro bezobalové nadšence, kteří chtějí vyzkoušet něco nového.

Je libo klasiku v podobě olivového mýdla?

K sortimentu patří látkoví pomocníci do domácnosti.

O obchodu

Pokladna hned naproti vstupu, po pravé straně velký výběr z kosmetiky a domácích potřeb, a tak trošku vzadu schované zásobníky se stáčenou drogerií a čistícími prostředky. Prostor je v obchodě využit skvěle a i když je malý, tak nemáte pocit nějaké stísněnosti. Drobným benefitem může být i to, že si v Kohoutku můžete vyzvednout svůj balíček. Vaše návštěva v něm tak může mít dvojí využití.
Svým proaktivním přístupem se v Kohoutku snaží přinášet neustále novinky do sortimentu. Majitelka Hanka naslouchá svým zákazníkům a tak ví, co je potěší a pro co si reálně přijdou. Velmi dobře ovládá sociální sítě; a tak máte z první ruky veškeré novinky, případně co nového — často právě na popud zákazníků — do sortimentu zařadila. A byla ochotná a odpověděla nám na pár krátkých otázek.
číst dále: Průvodce bezobalovými obchody
Hanko, proč “Kohoutek”?
Kohoutek ve Dvoře je název, který místu dala předchozí paní majitelka a my jsme jí při přebírání obchodu slíbili, že jméno ponecháme. Navíc, kohoutek má dva významy a mně se líbí, že je to spojeno se stáčenou drogerií.
Jak už to tak u majitelů bezobalových obchodů bývá, tak i Vaše cesta k vlastnímu obchodu nebyla nikterak přímá. Popíšete nám ji?
Před lety jsem byla tradiční spotřebitel a konzument, který se moc nepozastavoval nad plasty a dalším odpadem. Ale tím, že ráda cestuji a potápím se, jsem na vlastní oči v Indonésii viděla, co znamená znečištění. Když místo podmořského života vidíte plovoucí plastové židle a kelímky, tak vám to otevře oči a začnete přemýšlet jinak.
Nechybí Vám předchozí, jistě zajímavá práce?
Chybí mi moji kolegové, kteří mě ale chodí navštěvovat do obchodu, takže stále udržuji nějaký kontakt. Práce v korporátu jako taková byla fajn a dala mi hodně velkou průpravu, zda se tam však někdy vrátím, to je ve hvězdách.
Váš obchůdek je na velmi netradičním místě. Čím je pro Vás Dvůr Kobylisy?
Dvůr je pro mě oázou klidu v rušné Praze. Místo, kam ráda chodím a sousedsky si popovídám s ostatními trhovci a zákazníky. A když mi je smutno, vždycky mě někdo rozveselí. Dvůr je prostě balzám na duši.
Obchůdek máte útulný, sic je relativně malý. Plánujete větší prostory? Nebo další obchod?
V rámci Dvora je zatím expanze nemožná, ale máme v plánu otevřít partnerskou pobočku na Praze 9 pod stejným brandingem.
Váš sortiment je na tak malý obchůdek opravdu široký a obsahuje i kosmetiku, kterou jinde nekoupíme. Máte v hlavě ještě nějaké další novinky, které zákazníkům přinesete?
Ano, oslovila mne nemalá komunita žen a mužů s kudrnatými vlasy, kterým bychom chtěli vymezit část našeho prostoru a nabídnout specializované přírodní produkty pro jejich vlasy.

Příjemné prostředí a velmi příjemná obsluha, s tím tady počítejte.

V Kohoutku najdete vše, co potřebujete.
Kohoutek ve Dvoře je obchod, který určitě stojí za návštěvu. Trochu sice klame “tělem”, svojí velikostí, na jeho kvalitách mu to však nic neubírá. Je plný kvalitních výrobků a produktů. Vybere si každý, ať už žena, muž, dítě, někdo mladší nebo starší. Majitelka Hanka má své produkty v malíčku a je vždy ochotná pomoct a poradit.
Za ohromnou výhodu považuji umístění, kde se Kohoutek nachází. Jeho dostupnost je naprosto perfektní za pomoci MHD. Navíc, Dvůr Kobylisy je sám o sobě místem, které si zamilujete pro svoji atmosféru a celkový výraz. Místo, kde si nakoupíte, můžete odpočinout, dát si kafé nebo oběd. Zapomenete, že pár kroků vedle je rušné velkoměsto a užijete si oázu klidu a pomalého života. A přesně na takové místo zapadá i Kohoutek.

Adresa: Klapkova 1035/28, Kobylisy, Dvůr-Praha 8

Kontakt: info@kohoutek.shop

Web: kohoutek.shop

Otevírací doba: Út-Pá: 10:00-18:00

Sociální sítě: Facebook & Instagram